3 juli 2007
Begin: 09:53

Ik wist dat het vandaag hard zou gaan regenen, maar de roep om nieuwe dorpjes was groot en aangezien ik 6 juli ook al een grote tocht naar Nijmegen had gepland, vond ik dat ik nu ook wel lekker aan de gang kon gaan (dat vond ik echt toen!). Ik reed weer naar de High Tech Campus en Waalre. Hier begon het steeds harder te regenen dus deed ik mijn regenkleren maar aan. Ik stak de snelweg weer over en ging door het bos naar Leende. Op deze weg heb ik bedacht wat ik misschien later wel wil doen als ik aan het eind van het jaar alle dorpjes van Noord-Brabant per fiets heb bezocht: bekend maken wat ik heb gepresteerd, een bond oprichten en hiermee aantonen dat die hele auto niet nodig is, maar alles op de fiets kan! (zo formuleerde ik dit destijds, red. 2012)

Op de brug over de snelweg richting het Leenderbos deed ik mijn regenkleren weer uit, het was weer droog namelijk. Ik begon de bordjes Budel te volgen, maar toen ik in deze omgeving door de mooie bossen fietste begon het weer te regenen dus deed ik de regenkleren maar weer aan. Na 4 kilometers door de stromende regen kwam ik aan in Gastel, het eerste nieuwe dorp van vandaag. Het was niet echt genieten. Even later kwam ik dus ook aan in Budel en door de regen oogde het vrij lelijk. Budel-Schoot en Budel-Dorplein bleken toch nog best ver van Budel zelf af te liggen. Het bleef maar regenen, dus de sfeer werd er niet beter op.

Terug in Budel werd ik gebeld of ik iets te doen had vandaag in Eindhoven (door Chris, mijn metgezel tijdens de tocht naar Helenaveen). Hierop besloot ik maar gewoon terug naar Eindhoven te gaan en de rest van mijn route morgen te fietsen, in de hoop dat het dan wat beter weer is. Ik reed nog naar Soerendonk, Maarheeze en Sterksel. Het regende, maar ik zag wel in dat deze omgeving met mooi weer echt prachtig is. Nu was het dat dus helaas niet. Na Sterksel ging ik naar Leende, en vanuit daar fietste ik weer via Waalre naar huis.

Een jammerlijke tocht, maar de tocht van morgen zou nog vele malen verschrikkelijker worden…

Einde: 12:16
Tijd: 3:40:30
Afstand: 71.79 km
Gemiddelde snelheid: 19.55 km/h

7 nieuwe dorpen: Gastel, Budel, Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Soerendonk, Maarheeze, Sterksel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie