24 november 2007
Begin: 09:19

De voorlaatste echte fietstocht van het jaar! De vorige tocht had mijn toenmalige kilometerteller niet overleefd; zodoende heb ik gelijk een nieuwe geïnstalleerd. De eerste 31 km waren simpel: via het Wilhelminakanaal naar Tilburg. Na hier weer even gerust te hebben ging ik weer verder, richting Waalwijk. In Loon op Zand volgde ik de bewegwijzering richting De Moer: het eerste nieuwe dorp van vandaag! Ik reed door het mooie landgoed Huis Ter Heide en na 45.99 km kwam ik aan in De Moer. Ik bleef rechtdoor rijden, over de Vaartweg naar Vaart. Ik keek even goed op de overzichtskaarten en 2 km verder had ik al weer een nieuw dorp er bij: `s-Gravenmoer!

Ik verwachtte dat Klein-Dongen een gehucht bij Dongen was maar nee, het is echt een dorpje! Het ging echt heerlijk. Het was wel koud maar ik vond het niet storend. Ik reed daarna door het lange Oosteind en constateerde dat Groenendijk een wel gehucht (eigenlijk alleen een straat) was, dus die ging van de lijst af. Toen ik bijna in Oosterhout kwam was ik even in een mooi open stukje land (met helaas wel snelwegen langs mij heen) maar er was een mooie blauwe lucht. Na door het mooie Oosterhout gereden te hebben ging ik naar Den Hout! In Den Hout zag ik al paddenstoelen met ‘Dorst’ er op, en ik ging ook die richting in, zolang het maar ook richting Breda was want ik moest ook nog naar Effen.

Ik reed niet veel later al door het mooie Breda heen. Wat een centrum en wat een binnenstad toch! Ik was hier al lang geweest, maar dat maakt het er allemaal niet minder mooi op. Het was lang kloten voordat ik de goeie richting te pakken had, want het stond weer eens nergens aangegeven. Ik ging uiteindelijk naar De Rith en De Achterste Rith en na lang (maar mooi) gekloot met de route kwam ik in Effen! Ik ging na de foto gemaakt te hebben weer terug naar Breda (ja alweer), en daarna volgde ik de bordjes met Mastbos, een erg mooi bos ten zuiden van Breda. Ik volgde daarna paddenstoelen richting Bavel, terwijl ik langs het kasteel Bouvigne reed! Bouvigne is ook de naam van een straat vlakbij ons huis in (toenmalige) Eindhoven, daarom vermeld ik het even. Ik reed erg snel door de omgeving heen maar ik ga hier zeker terug komen. Het Mastbos en het Markdal zijn twee mooie natuurgebieden waar prachtig door te fietsen is. Aangekomen in Bavel was ik dus bijna weer in Breda maar deze keer ging ik niet rechtdoor maar naar rechts over de Dorststeweg. Ik was trouwens nog niet echt heel moe en ik bleef rond de 24 km/h gassen. Gemiddelde lag steeds rond de 21 km/h. Ik kwam na 104.44 km in Dorst. Ik ging gelijk door, over de Rijksweg richting Rijen, Gilze en Tilburg! Molenschot, het laatste dorpje van vandaag, lag praktisch naast deze Rijksweg.

Ik bleef langs die N630 rijden tot ik na Rijen e.d. en na lang echt gassen in Tilburg kwam! Hier nam ik de trein weer terug naar Eindhoven en kon ik me gaan opmaken voor de apotheose van Noord-Brabant

Einde: 17:46 (Thuis)

Tijd: 6:03:59
Afstand: 115.76 km
Gemiddelde snelheid: 21.06 km/h
Maximale snelheid: 35.35 km/h

8 nieuwe dorpen: De Moer, Vaart, ’s-Gravenmoer, Klein Dongen, Den Hout, Effen, Dorst, Molenschot

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie