15 april 2007
Begin: 09:51

Vandaag was ik een stuk eerder begonnen dan de tocht van gisteren naar Dommelen en Westerhoven (toen begon ik pas tegen 5 uur ’s middags), want vandaag stond er veel meer op het programma! Ik fietste met goede moed de bekende weg naar Oirschot af, waar ik na 13 kilometer geraakte. Daarna nam ik ook de bekende weg langs het Wilhelminakanaal richting Tilburg, maar al snel boog ik af naar het noorden om richting Oisterwijk te gaan. Een onverharde zandweg deed mijn gemiddelde wel even flink dalen, maar gelukkig was ik snel weer op het asfalt. Na 26 km was ik in Moergestel, het eerste nieuwe dorpje van vandaag, en daarna reed ik door naar het reeds bezochte Oisterwijk. Toen begon een ellendig deel van de tocht.

Ik wilde dus naar Heukelom en Berkel-Enschot, maar in Oisterwijk waren nergens bordjes te vinden die dat duidelijk aangaven. Na 10 keer heen en weer in het centrum te hebben rondgereden waren de frustraties hoog opgelopen en ging ik bij de Shell op een overzichtelijke kaart kijken. Uiteindelijk bleek het vrij simpel te zijn. Ach ja, bekijk het dan maar zo: kilometers zijn kilometers! Heukelom bleek vrij snel een gehucht te zijn, dus die kon van de lijst af, en 2 km verder kwam ik dan aan in Berkel-Enschot. Het was overigens vrij warm die dag, dus ik was veel Extran aan het drinken onderweg.

Ondanks die warmte kon ik zeker genieten van het Brabantse landschap hier. Na Udenhout besloot ik Loon op Zand te laten voor wat het was en naar Biezenmortel te gaan. Zoals je misschien merkt had ik deze tocht niet echt goed van tevoren gepland; ik deed maar wat. In Helvoirt ging ik een lekkere lunchpauze onder een boom houden en besluiten wat ik met de rest van deze tocht wilde gaan bereiken.

Na de lunch reed ik naar Cromvoirt, een plaatsje dat vlakbij de IJzeren Man ligt. Hier ging ik ook even lekker rusten, want het was toch wel erg warm.  Ook begon ik best moe te worden, dus besloot ik via Vught weer richting Eindhoven te gaan. Dit was vrij saai, langs de snelweg… Ik kwam nog wel door Esch, Boxtel (waar ik vreemd genoeg geen bordje van had kunnen vinden, dus zal nog eens terug moeten) en Liempde. Het restant van de tocht was ook saai langs de A2, maar wel het snelst richting huis. In Best besloot ik uiteindelijk niet heel de Boschdijk af te rijden, maar via het vliegveld en Veldhoven weer terug naar huis te gaan.

Einde: 16:56
Tijd: 5:12:57
Afstand: 105.60 km
Gemiddelde snelheid: 20.27 km/h

8 nieuwe dorpen: Moergestel, Heukelom, Berkel-Enschot, Udenhout, Biezenmortel, Cromvoirt, Esch, Liempde

2 antwoorden
  1. Nathalie zegt:

    Ah! Heukelom! Beter bekend als: een groepje boerderijen en koeienstallen om het lege weiland tussen B-E en O’wijk op te vullen :).

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie