7 juli 2007
Begin: 11:35

Gisteren ben ik dus van Eindhoven naar Ooij gefietst, en had ik mijn fiets op het station in Nijmegen gestald. Ik ben toen met de trein terug naar huis gegaan, en vandaag met de auto terug naar Nijmegen gebracht. Vandaag fietste ik weer terug naar Eindhoven.

Ik geraakte in Brabant via het pontje bij Mook. Toen had ik al 13 kilometer gefietst. Dit pontje was erg plezierig en is sindsdien één van mijn favoriete plekjes in Brabant geworden, tezamen met het prachtige dorp Cuijk, dat mooi aan de Maas gelegen is. In Cuijk had ik even kibbeling gegeten en reed daarna over een leuk dijkpad naar Sint Agatha. Ik bleef parallel aan de Maas naar het zuiden rijden zodat ik de hele oostelijke rand van Brabant gehad zou hebben Beugen is eigenlijk het voorstadje van Boxmeer, wat toch best groot is, maar ook heel gezellig en mooi. Het ‘nastadje’ van Boxmeer is Sambeek, dit is weer best klein maar net zo leuk. Besloten: gemeente Boxmeer is vet!

Ik ging verder naar het zuiden, richting Groeningen en Vierlingsbeek, maar ik kwam eerst nog langs een gat met maar 700 inwoners: Vortum-Mullem. De weg ernaartoe was wel erg mooi en het was gewoon mooi weer. Ik had niet te harde wind tegen dus het was goed te doen. Ook de weg naar Groeningen (niet te verwarren met Groningen) was hetzelfde, mooi en rustig langs uitgestrekte groene velden. Na een kleine 36 km vanaf Nijmegen kwam ik aan in Vierlingsbeek, bijna in de provincie Limburg, maar er zijn nog 2 dorpjes die nog net in Noord-Brabant liggen: Maashees en Holthees. Ik reed ernaartoe via de Breid Grotestraat. Eerst kwam in aan in Maashees, maar vanaf toen moest ik weer naar het westen en dit betekende even harde tegenwind.

In de Spar in Overloon heb ik even wat Optimel gekocht, omdat ik zin in zuivel had. Ik was inmiddels al wel moe geworden want de 171 km van gisteren zaten natuurlijk ook nog in de benen. Desalniettemin was het op en top genieten in Oost-Brabant. De weg naar Westerbeek was prachtig. Ik moest echter wel op mijn telefoon letten, de batterij was bijna leeg en de foto’s van de bordjes waren natuurlijk belangrijker dan die van de omgeving.

Na 59 kilometer fietsen kwam ik aan in De Rips, een plaatsje dat gewoon al leuk is vanwege de naam. Hier ging de wind wat liggen, dat was wel fijn. Ik bleef maar doorfietsen en kwam in De Mortel en (via Gemert, hetgeen geen problemen opleverde) Beek en Donk. Na wat heen en weer fietsen (de bewegwijzering liet het afweten) kwam ik nog in Boerdonk en Mariahout, en via Son en Breugel reed ik weer naar huis in Eindhoven, zwaar vermoeid.

Einde: 19:08
Tijd: 6:28:26
Afstand: 114.63 km
Gemiddelde snelheid: 17.71 km/h

17 nieuwe dorpen: Cuijk, Sint Agatha, Oeffelt, Beugen, Boxmeer, Sambeek, Vortum-Mullem, Groeningen, Vierlingsbeek, Maashees, Holthees, Overloon, Westerbeek, De Rips, De Mortel, Boerdonk, Mariahout

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie