25 maart 2007
Begin: 13:40

(Ik heb alle verslagen van de tochten in Noord-Brabant herschreven, want mijn taalgebruik in de verslagen van toen is niet erg denderend. Ook zijn de verslagen doorgaans langdradig en wordt er veel onzinnige informatie vermeld. Dit verslag heb ik een beetje intact gelaten, misschien is het wel grappig).

Het was super lekker weer dus ik had zin om de route te fietsen die ik vorige week had uitgestippeld, maar toen was het dus slecht weer. Ik reed weer door Meerhoven richting Eindhoven Airport en fietste langs de kazerna naar Oirschot. Door Oirschot gereden en daarna eindelijk weer eens een flink eind langs het Wilhelminakanaal gereden. Dat blijft toch genieten man! Bij Haghorst boog ik af van het Wilhelminakanaal en ging ik iets meer naar het zuiden, richting Diessen. Baarschot ging een andere keer behaald worden dus ging ik richting Esbeek. Daar was ik na 29.40 km en 1:19:23, dus met een gemiddelde snelheid van 22.26 km/h. Toch best snel hè! Daarna volgde ik de bordjes naar gemeente Reusel-De Mierden, dus naar de dorpjes Lage en Hooge Mierde. Ik reed eerst langs een provinciale weg, maar het was toch een mooi bos waar ik doorheen kwam. Ik reed dus die weg over en na 35.26 kwam ik aan in Lage Mierde. De lucht zag er trouwens dreigend uit; ik hoopte dat het wel droog ging blijven vandaag! Maar in ieder geval, na Lage Mierde fietste ik door mooie open natuur en 3 km verder kwam ik aan in Hooge Mierde, een leuk klein Brabants dorpje. Wel leuk hoor. Nou, ik reed naar het centrum en volgde de bordjes naar Reusel, het dorp waar het gemeentehuis van de gemeente staat. Daar eenmaal aangekomen reed ik door het centrum heen en zocht bordjes met Netersel en Hulsel erop want daar wilde ik nog heen. Helaas waren die nergens dus ging ik maar naar Bladel, want daar zijn gegarandeerd bordjes naar Netersel en misschien ook wel naar Hulsel. Met een forse tegenwind begon ik aan het tweede gedeelte van de tocht.

Ik ging in de BP in Bladel Maltesers en Extran kopen. Dit was na 46.31 km, 2:14:37 en een gemiddelde snelheid van 20.68 km/h. Hij gaat verder omlaag, die gemiddelde snelheid, maar dat komt door de tegenwind. Ik reed Bladel weer uit en zag twee bordjes twee verschillende kanten uitwijzen: Hulsel en Netersel. Toen keek ik in mijn boekje en zag dat ik beter eerst naar Hulsel kon gaan en daarna alsnog naar Netersel; dit zou niet zo heel scheef zijn en ik moest ze toch nog allebei. Ik reed dus Bladel uit en gaste met wind ik de rug kei snel naar Hulsel. Na 50.75 km en een gemiddelde snelheid van 20.82 km/h kwam ik aan in Hulsel. Daarna moest ik naar rechts dus helaas, geen dikke wind meer in de rug. De weg van Hulsel naar Netersel is niet zo lang maar wel vet. Na 52.56 km kwam ik al aan in Netersel en hier ging ik op een bankje mijn Maltesers en Extran nuttigen. Netersel is een heel mooi dorp, net zoals alle dorpen in gemeente Bladel. Ik ging na het nuttigen van de nodige middelen door richting Casteren en Middelbeers, en Casteren viel natuurlijk weg omdat dat niet richting huis was (eigenlijk wel maar ik wilde hier niet heen). De weg van Netersel naar Westelbeers heet de Kapeldijk en is ook erg mooi, door allerlei bossen heen. Ik reed Westelbeers door en kwam bij een bekende paddestoel. Ik wist dat als ik even rechtdoor ging dat ik dan bij Baarschot uitkwam, een dorpje wat ik nog moet hebben. Dus wat doe ik: ik gas daar kei snel heen, alleen voor het bordje. Ik bereikte het bordje na 56.81 km, 2:51:41 op de fiets en dus een gemiddelde snelheid van: 19.89 km/h. Na de foto gemaakt te hebben fietste ik over dezelfde, mooie weg weer terug. Ik reed nu toen ik weer terug was bij de paddenstoel wel richting Middelbeers. Ik kwam door echt mooie weggetjes, echt typische Brabantse omgevingen. Toen kwam ik over een iets zandiger paadje, en het was echt lekker weer. Het hoogtepunt van m`n middag. Ik reed Oostelbeers in en weer uit en toen reed ik al op de weg naar Middelbeers, met toch een stevig tegenwindje. Ik zag een bordje met Wintelre erop staan, ik denk ik volg dat want dat is toch wel sneller. Maar helaas, na 300 meter einde verharding. Weer terug en toch maar gewoon richting Oirschot. Oirschot doorgereden en weer over de Eindhovensedijk terug  Normale wegen naar huis.
Einde: 18:14
Tijd: 4:16:20
Afstand: 87.02 km
Gemiddelde snelheid: 20.38 km/h

8 nieuwe dorpen: Esbeek, Lage Mierde, Hooge Mierde, Reusel, Hulsel, Netersel, Westelbeers, Baarschot

1 antwoord
  1. Lucia zegt:

    Sander Oerlemans wees me op deze site. Hoe meer ik lees hoe gaver ik het idee vind.
    Ben zelf beetje fiets fanaat. Trapte deze zomer naar Praag-Wenen-Boedapest. Zie nu
    dat ik in NL nog veel km’s heb laten liggen. Bedankt voor de inspiratie. Veel
    plezier op de rest van de pedalentocht.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie