24 oktober 2007

Begin: 05:38

Hoog tijd voor het Land van Altena!! Ik had er echt veel zin in. Ik reed lekker langs het Wilhelminakanaal richting Tilburg, de bekende wegen langs. Het was vrij koud, er stak lekker briesje en het was donker natuurlijk, maar het regende niet. In Tilburg even gerust en daarna richting Waalwijk gegaan, over de reeds voor mij bekende weg ‘Finantiën’. Ik fietste via Loon op Zand en Sprang-Capelle en in Waalwijk heb ik geconstateerd dat Baardwijk en Besoye wijken van Waalwijk zijn en dus helemaal geen aparte dorpen. Naar het noorden gereden tot ik bij de Bergse Maas aankwam. De pond was gratis en toen kwam ik aan in Drongelen en zodoende betrad ik het Land van Altena. Dit was na 57.40 km.

Ik wist sowieso dat ik een MASTER diversion moest verzinnen (zo noemde ik dat toen; ik bedoel hiermee dat ik een handige route moest verzinnen) om langs alle dorpen van het Land van Altena te kunnen en al helemaal omdat ik er een paar al had bezocht in eerdere tochten. Ik besloot naar Eethen te gaan, dat dicht bij Drongelen lag, en dan weer terug naar Drongelen te gaan. Ik ging daarna naar Genderen, een dorpje ten oosten van Eethen (ik kom er nu ik dit verslag aan het maken ben achter dat ik gewoon niet terug naar Drongelen had gehoeven maar vanuit Eethen ook naar Genderen had kunnen gaan, maar dit terzijde). Ik genoot zichtbaar van de rustige landschap en na Genderen reed ik door naar Wijk en Aalburg, een dorpje dat ik dus al had.

Spijk bleek na lang zoeken tot mijn frustratie een straat te zijn en kon van de lijst af. Ik reed snel door naar Veen! En toen verder over het bekende dijkpad langs (een aftakking van) de Maas. Bij Rijswijk boog ik af naar het zuiden ik kwam ik via het schattige kleine Uitwijk in Waardhuizen uit. Na 85.84 km kwam ik in daar aan en toen kwam een vet gedeelde van mijn reis, namelijk de tocht door Het Pompveld. Het is een grote vlakte met zooi erop, ik weet niet precies waarvoor. Ik had ook lekker wind mee dus het schoot goed op. Na Het Pompveld kwam ik op nog meer uitgestrekte vlaktes en een mooi weggetje ertussendoor bracht mij in Babyloniënbroek. Ik ging daar De Meeuwensesteeg over en toen was ik ook al snel in Meeuwen, na 96.46 km! Daar ging ik even lekker kibbeling eten goed uitrusten.

Toen bleef ik dicht bij de N283 rijden richting Dussen, gemeente Werkendam. Korn bleek ook, na lang zoeken, een gehucht te zijn, waardoor ik weer terug naar Dussen kon en verder tot aan Hank reed, waarna ik weer naar het noorden afboog. Hank is een best groot dorp, en leuk ook. De weg naar Nieuwendijk was weinig inspirerend; één straat. Daarna natuurlijk ook even Almkerk meegepikt. Almkerk zelf is saai, maar de weg naar Woudrichem is wel mooi. Je gaat gedeeltelijk langs Het Uitwijksche Veld, een prachtig natuurgebied. Na het reeds bezochte Woudrichem reed ik over een dijk en kwam ik ook langs Oudendijk, een dorp met echt maar een paar straten dat beneden aan die dijk lag. Ik reed snel door, door Sleeuwijk heen, een dorp dat ik wel had, en toen naar waarschijnlijk een van de kleinste dorpjes in het Land van Altena: Uppel. De naam alleen al zegt het. Toen ik in Werkendam aankwam had ik er al 140 km op zitten. In Werkendam zag ik voor het eerst bordjes met Dordrecht erop, de eindbestemming van vandaag! De tocht vervolgde zich dor de Biesbosch met 33 km/h (wind mee). Ik was dus ook al snel bij de pond naar Dordrecht, ’t Kop van het Land. We staken de Nieuwe Merwede over en toen reed ik daarna dus de provincie Zuid-Holland binnen! Ik reed over de Provincialeweg en na even zoeken in Dordrecht vond ik de StayOkay! Het was daar zeer aangenaam!

Einde: 17:26 (StayOkay Dordrecht)

Tijd: 9:04:35
Afstand: 169.85 km
Gemiddelde snelheid: 18.72 km/h

16 nieuwe dorpen: Drongelen, Eethen, Genderen, Veen, Rijswijk, Uitwijk, Waardhuizen, Babyloniën-Broek, Meeuwen, Dussen, Hank, Nieuwendijk, Almkerk, Uppel, Werkendam

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie