4 februari 2007
Begin: 13:48

Met als doel Tilburg ging ik weer lekker op de fiets zitten. De eerste kilometers waren rechttoe rechtaan: naar Veldhoven en door Meerhoven. Daarna langs de McDonald’s gereden en de bossen in richting het vliegveld. Daarna ging ik de Spottersweg over en de Eindhovensedijk op richting Oirschot. Het was overigens lekker weer, niet te koud. Toen ik in door Oirschot fietste en BroJ (‘bandje bestaande uit mijzelf en een maat van mij’) – Lost hoorde dacht ik: dit nummer hoort bij Haghorst (op 2 april 2006 reed ik voor het eerst naar Haghorst en luisterde ik ook Lost van BroJ) dus deed ik m`n MP3 uit tot ik daar aankwam. Ik wilde bijna het fietspad van het kanaal op fietsen tot een meneer aan mij vroeg waar Oostelbeers lag. Ik wist dat natuurlijk wel maar ik zei onbedoeld iets heel anders… “Ja tot aan Haghorst, da`s een eind verderop en dan naar links…”; zoiets zei ik. Dat klopt dus echt voor geen meter!
Anyway, ik gaste het kanaal op met zo`n 25 km/h. Toen ik bijna in Haghorst aankwam zette ik dus m’n mp3 weer aan met BroJ – Lost. Dit was een mooi moment. Daarna reed ik gauw verder langs het kanaal (Wilhelminadijk) en al snel kwam ik aan in Biest-Houtakker, het tweede nieuwe dorp van vandaag na Haghorst! Foto gemaakt en doorgekard langs het kanaal en na 31.34 km kwam ik aan in Tilburg!
In fietstochten van eerder dan 2007 (dus toen ik nog niet bezig was met de dorpen) naar Tilburg ben ik altijd even gaan rusten op een bankje gelegen aan de Ringweg-Zuid in Tilburg; een traditie die ik nu graag voortzette. Ik ging daar dus nu weer even wat eten en even in mijn routeboekje gekeken wat de rest van de tocht zou gaan worden. Waalwijk leek me wat te ver, dus ik besloot via Goirle naar Hilvarenbeek te gaan. Onderweg zag ik het Willem-II stadion liggen, dat was erg leuk om te zien. Bij de Goirleseweg sloeg ik natuurlijk linksaf en was ik zo in “Gôl”. De bordjes naar Hilvarenbeek lieten niet lang op zich wachten, evenals het mooie natuurgebied tussen deze plaatsen in.
In Hilvarenbeek ging ik even nog wat Extran kopen want ik had erg dorst. Ik herkende de omgeving hier nog van een archaïsche fietstocht op 24 juni 2006… De weg vervolgde zich door Diessen, Middelbeers en Oostelbeers. Daarna reed ik gewoon via Oirschot en Eindhoven Airport weer terug naar huis.

Einde: 18:06
Tijd: 3:40:41
Afstand: 76.14 km
Gemiddelde snelheid: 20.73 km/h

9 nieuwe dorpen: Haghorst, Biest-Houtakker, Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Diessen, Middelbeers, Oostelbeers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie