Kennemerland en Koggenland

 

11 juli ‘14

Begin: 12:45

De 8ste Noord-Hollandse tocht was er een waar ik lang naar uit heb gekeken. Na een veel te lange tentamenperiode werden er dan eindelijk weer kilometers gemaakt! Het was vandaag soms wat aan de warme en broeierige kant, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik stak eens te meer het IJ over met de IJveer en fietste richting Purmerend, langs het kanaal. Zo kwam ik door bekende plaatsjes en gebieden, waaronder Purmerland, Neck en De Rijp. Het eerste nieuwe dorpje van de dag was Spijkerboor! Hier moest ik even een water oversteken, maar ik had geen contant geld mee voor het pontje “Jan Hop”. Gelukkig lag er aan de dijk een brasserie waar ik even wat geld kon opnemen en de tocht kon vervolgen.

De weg naar Driehuizen was hoogst avontuurlijk! De geasfalteerde weg hield er namelijk mee op en dus werd ik gedwongen over het gras door het vlakke, weidse landschap van de gemeente Schermer verder te rijden. Niets is Bram Fietst te gek natuurlijk. Ook Zuidschermer werd afgestreept en wederom bevond ik me in reeds bezochte contreien toen ik eventjes over de N273 richting Stompetoren fietste. Wat ook opmerkelijk was is dat de schapen in de weilanden aldaar twee noten perfect meezongen met de soundtrack van de Gladiator die ik op dat moment aan het beluisteren was. Wat heet!

In Oterleek dronk ik na 49 km fietsen even een heerlijk verfrissend witbiertje om daarna in een hoog tempo nieuwe dorpjes te zien, door het Kennemerland en het Koggenland. Al is het landschap af en toe wat eentonig, het is hier onmiskenbaar heerlijk Hollands! Molentje hier, riviertje daar, dorpje hier, spoorlijntje daar. Zigzaggend reed ik langs onder meer Obdam, Opmeer en Spierdijk naar het oosten, om in Hoorn deze fietstocht af te sluiten, en wel aan het Hoornsche Hop.

Einde: 19:11 (Station Hoorn)

Tijd: 4:26:19
Afstand: 94.55 km
Gemiddelde: 21.2 km/h
Maximum snelheid: 30.2 km/h

17 nieuwe plaatsjes: Spijkerboor, Driehuizen, Zuidschermer, Heerhugowaard, Hensbroek, Obdam, Wogmeer, Spierdijk, Zandwerven, Spanbroek, Opmeer, Hoogwoud, Wognum, Wadway, Zuidermeer, Bobeldijk, Berkhout

128 van de 320 plaatsen bezocht: Noord-Holland voor 40 % voltooid
Kilometers besteed aan Noord-Holland: 685.97 km

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie