Rondje Schiphol

 

18 april 2014

Begin: 08:31

De vijfde tocht door Noord-Holland kende station Amsterdam Amstel als startpunt. Al snel vond ik de weg naar Ouderkerk aan de Amstel.  Deze plaats valt onder twee gemeenten (Ouder-Amstel en Amstelveen), maar ik kon er vooralsnog alleen een vinden van Ouder-Amstel. Ik vervolgde mijn weg naar het zuiden, aan de verkeerde kant van de Amstel. Voorbij Nes aan de Amstel kon ik pas ergens oversteken, waardoor ik even terugmoest voor de foto van “Nes” en het gehucht De Zwarte Kat even liet voor wat het was. Daarna reed ik verder naar het lelijke Uithoorn, waar het ook nog eventjes begon te regenen.

Heel de dag vlogen er vliegtuigen van en naar Schiphol boven mijn hoofd. Het was een niet zo warme dag, met af en toe regen en een frisse tegenwind, die ik soms ook heerlijk in de rug had. De topografische honger was er natuurlijk niet minder om. Na even zoeken stonden Uithoorn en De Kwakel op de foto en reed ik ten zuiden van de prachtige Westeinderplassen naar de zuidwestelijke uithoek van Noord-Holland. Dit grotendeels langs de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Alleraardigst! Bij Buitenkaag, een dorpje dat echt tegen Zuid-Holland aanligt, trok ik naar het noorden, om in Lisserbroek rond het middaguur in een bakkerij even een lekkernijtje naar binnen te werken.

Na deze pauze was het toch echt even ploeteren tegen de wind in en de lucht begon wat te betrekken. Onder het mom van “een beetje Bram Fietst kan daar wel tegen” karde ik lekker verder. Na Nieuw-Vennep volgde er zelfs een stuk met de wind pal van achteren! Ik sjeesde naar Rijsenhout, waar ik wel weer enkele minuutjes voor de regen heb geschuild. Ik bevond me in een gebied waar ik eerder vandaag ook al was: Aalsmeer. Aalsmeerderbrug werd ook op de foto gezet, het hilarische Vrouwentroost had godzijdank een plaatsnaambord, zij het een witte, en in een cafeetje aan de Ringvaart hield ik een halfuur lunchpauze.

Rondom Schiphol ligt een groot aan plaatsjes, die ik bijna allemaal bezocht heb vandaag. Schiphol-Rijk en Schiphol-Oost zijn hier voorbeelden van, maar van alleen “Schiphol” heb ik geen plaatsnaambordje kunnen vinden, als die al bestaat. Ik kwam ook door Badhoevedorp, dat er mooi bijlag. Ik reed Amsterdam in het westelijke gedeelte binnen, bij Osdorp. Ik besloot niet het spoor te volgen maar lekker door de stad te fietsen, en dat beviel goed. Uiteindelijk plofte ik na 136 kilometer neer in het Vondelpark!

Einde: 18:34 (Amsterdam CS)

Tijd: 7:21:29
Afstand: 139.47 km
Gemiddelde snelheid: 18.9 km/h
Maximale snelheid: 32.3 km/h

27 nieuwe plaatsen: Nes aan de Amstel, De Kwakel, Uithoorn, Aalsmeer, Kudelstaart, Leimuiderbrug, Burgerveen, Weteringbrug, Buitenkaag, Abbenes, Lisserbroek, Beinsdorp, Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Zwaanshoek, Rijsenhout, Aalsmeerderbrug, Vrouwentroost, Schiphol-Rijk, Rozenburg, Oude Meer, Schiphol-Oost, Badhoevedorp, Lijnden, Zwanenburg, Boesingheliede, Halfweg

90 van de 326 plaatsen bezocht: Noord-Holland voor 27,6 % voltooid
Kilometers besteed aan Noord-Holland: 466.47 km

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie