Rondje Teksel

 

10 augustus ’14

Begin: 11:00

Daags na de megatocht naar Texel gingen we vandaag letterlijk een rondje Teksel doen. Alle plaatsjes moesten immers bezocht worden! Ons zitvlees werd op de proef gesteld, net zoals ons doorzettingsvermogen. We hadden niet alleen veel kilometers en Texels bier in de benen, maar ook zou het weer niet de hele dag meewerken. Bovendien hadden we niet gedoucht, want ja, “dan spoel je ook de goeie bacteriën weg.”

We vertrokken van onze B&B net buiten De Koog en fietsten in noordelijke richting, naar De Cocksdorp. Een fraai pad door de Texelse Duinen werd ons prompt geserveerd. Bij het natuurgebied De Slufter genoten we even van het uitzicht op het woeste duinlandschap, dat wij “thans observeerden.” In De Cocksdorp, met d o r p, bogen we al weer af naar het zuiden, om zigzaggend de rest van de dorpjes aan te doen.

Nadat we Oosterend op de foto hadden gezet begon het echter te regenen en blies de wind onze gemiddelde snelheid drastisch naar beneden. In Oudeschild, “waar je maar zal wonen”, vulden we onze magen nog een keer met lekkere kibbeling, om daarna de echte laatste loodjes te trotseren. En die zijn altijd het zwaarst! Den Hoorn werd weliswaar in de regen op de foto gezet, maar het ging gepaard met de nodige euforie. Heel Teksel was in één tocht bedwongen! Toen we ons dan eindelijk hoog en droog op de boot richting het vasteland, “en dus richting Rome”, bevonden, sprak Anton de woorden “ik wil nooit meer fietsen.” We hebben afgezien, maar wel een geweldig mooi weekend gehad!

Einde: 15:28

Tijd: 2:51:53
Afstand: 47.37 km
Gemiddelde snelheid: 16.5 km/h
Maximale snelheid: 31.7 km/h

7 nieuwe plaatsjes: De Koog, De Cocksdorp, Oost, Oosterend, De Waal, Oudeschild, Den Hoorn

234 van de 298 plaatsen in Noord-Holland bezocht: 78.5 % voltooid
Kilometers besteed aan Noord-Holland: 1420.19 km

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie