’t Gooi

 

21 augustus ‘14

Begin: 06:49

De één na laatste tocht ving nog vóór 7 uur ’s ochtends aan… en wel in mijn woonplaats Beek! Op de mij pas geschonken racefiets (dank Hans) zou ik vandaag alle plaatsjes in ’t Gooi aandoen. Daartoe moest er natuurlijk eerst flink gekilometerd worden!

Vorig jaar fietste ik over 1000 kilometer langs alle Utrechtse plaatsjes (103 stuks). Bijna elke fietstocht kende hetzelfde begin: langs de Waal, door de Betuwe naar Rhenen. En die weg reed ik nu precies weer. Nostalgie! Om 10 uur stond ik in het centrum van Utrecht en waren er al 75 kilometer gefietst. Dat ging hard! Na een lekker cappuccinootje reed ik in noordwestelijke richting. Voordat ik de provincie Noord-Holland betrad, fietste ik door Oud-Maarsseveen en Tienhoven: plaatsjes die me met plezier deden terugdenken aan de tocht die ik hier vorig jaar met Kristel maakte. Na 90 km fietsen stak ik de grens over bij Breukeleveen.

Het fietsen over de Loosdrechtse Plassen was misschien wel het mooiste gedeelte van de tocht vandaag. Zigzaggend langs de dorpjes met af en toe uitzicht op het enorme water deed de algehele fietsbeleving stijgen. Rond de klok van 12 uur streek ik neer in Hilversum, om daar even te flaneren, te lunchen en uit te rusten. De kilometerteller stond immers al op 113 kilometer!

Wat volgde was een rondje langs Laren, Huizen en Naarden. Laren, samen met Blaricum één van de meest welgestelde gemeenten ’s lands, oogde gezellig en is groen gelegen, de rest viel enigszins tegen due to eentonigheid. Aardig was dat ik Eemnes op de bordjes zag staan: een Utrechts plaatsje waar ik vorig jaar ook al ben geweest, tijdens de laatste tocht in die provincie over 316 km. Van het Gooimeer heb ik helaas niets gezien en toen ik naast de A1 en A6 even Muiden en Muiderberg moest afvinken, daalde de algehele fietsbeleving gestaag.

Het stuk door de polder richting Nederhorst den Berg was erg open, weids en eentonig. Ook begon het hier een beetje te regenen. De Horn en Uitermeer werden wegens een gebrek aan plaatsnaambordjes abusievelijk van de lijst gebonjourd, om daarna toch nog, ondanks de pijn aan het zitvlees, te genieten van de laatste kilometers van de tocht: het Googpad en het Bergse Pad door de Ankeveensche Plassen. Ankeveen werd zodoende nog op de foto gezet, om ten slotte terug te fietsen naar de mediastad, waar deze megatocht ten einde kwam!

Einde: 16:04

Tijd: 7:00:15
Afstand: 164.21 km
Gemiddelde snelheid: 23.4 km/h

19 nieuwe plaatsen: Breukeleveen, Muyeveld, Boomhoek, Nieuw-Loosdrecht, Oud-Loosdrecht, Kortenhoef, ’s-Graveland, Hilversum, Laren, Blaricum, Huizerhoogt, Bikbergen, Naarden, Bussum, Muiderberg, Muiden, Nederhorst den Berg, Ankeveen

253 van de 297 plaatsen in Noord-Holland bezocht: 85.2 % voltooid
Kilometers besteed aan Noord-Holland: 1584.40 km

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie