Zuidoost, Weesp en Gein

 

5 april 2014

Begin: 13:16

Het is letterlijk jaren geleden dat ik me zo kort van tevoren had voorgenomen weer eens ‘dorpjes te gaan scoren’. Op de ochtend van 5 april besloot ik gewoon maar op de trein naar Amsterdam te stappen en daar in de omgeving van onze hoofdstad wat dorpjes af te vinken. Het was tenslotte nog prachtig weer en ik had net een drukke periode op de universiteit achter de rug.

Om kwart over één begon ik aan de vierde Noord-Hollandse tocht. Ik volgde de bordjes “Zuidoost” en kwam onder meer langs het Rijksmuseum, de Heinekenbrouwerij en het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank. Ook heb ik prachtig een stuk langs de Amstel gefietst. Diemen en Duivendrecht werden afgevinkt. Daarna reed ik verder naar het oosten, door het mooie “Amstelland” en langs de Gaasperplas en kwam ik uit bij Driemond. Daar ben ik niet lang geleden ook geweest! Superleuk om deze omgeving van een half jaar geleden te herkennen. Ook Weesp werd even meegenomen, waarna ik rechtsomkeert maakte.

Het was even zoeken naar het plaatsnaambordje van Amsterdam-Zuidoost, waarvan ik zeker wist dat deze bestond! Uiteindelijk fietste ik naar het Utrechtse Abcoude, en aan de andere kant van dat plaatsnaambord stond Amsterdam met daaronder nog enigszins zichtbaar “Zuidoost”. Het mooiste gedeelte van deze beschaafde tocht is wat zou volgen. Ik fietste onder de A2 door en volgde een deel van de Geinroute. Toen ik onder de A9 door was gereden (ja, erg veel snelwegen rondom Amsterdam…) was ik in het pittoreske Ouderkerk aan de Amstel. Ook Amstelveen werd nog afgevinkt, maar de rest van de tocht bestond uit urbaniteit. Ik aanschouwde De Zuidas en de Vrije Universiteit, om uiteindelijk neer te ploffen bij café de Toog (Oud-West). Ik trof hier Daan Savert, een vriend van vroeger. Prima dagje zo!

Einde: 18:14

Tijd: 2:30:28
Afstand: 49.28 km
Gemiddelde snelheid: 19.6 km/h
Maximale snelheid: 31.9 km/h

7 nieuwe plaatsen: Diemen, Duivendrecht, Amsterdam-Zuidoost, Driemond, Weesp, Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen

63 van de 329 plaatsen bezocht: Noord-Holland voor 19.1 % voltooid
Kilometers besteed aan Noord-Holland: 327 km

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie